Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Κωνσταντίνος Χαλιούλιας είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία την περίοδο 2000-2001 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Εν συνεχεία εργάσθηκε ως έμμισθος ειδικευόμενος στην Μεγάλη Βρετανία από το 2002 και ως έμμισθος επιμελητής (Registrar) από το 2007 στο Birmingham and Midland Eye Center. Κατά την περίοδο αυτή απέκτεισε κλινική και χειρουργική εμπειρία σε όλες τις υποειδικότητες της Οφθαλμολογίας και συμμετείχε στην εκπαίδευση φοιτητών και νέων ειδικευομένων.

Απέκτησε τον Ελληνικό τίτλο ειδικότητας το 2007 και τον Βρετανικό τίτλο ειδικότητας το 2012 (Certificate of Completion of Training-General Medical Council).

Έλαβε κατόπιν εξετάσεων το πτυχίο του Διεθνούς Συμβουλίου της Οφθαλμολογίας (ICO): «The Clinical Sciences Assessment in Ophthalmology» (2004) και τους τίτλους του μέλους του Βασιλικού Κολλεγίου των Οφθαλμιάτρων του Λονδίνου(MRCOphth- 2006), του μέλους του Βασιλικού Κολλεγίου των Χειρούργων του Εδιμβούργου(MRCSEd- 2006) και του Υπότροφου του Βασιλικού Κολλεγίου των Οφθαλμιάτρων του Λονδίνου(FRCOphth- 2012).

Από το 2009 εξειδικεύθηκε στην χειρουργική του αμφιβληστροειδούς ενηλίκων στα Οφθαλμολογικά κέντρα:

  •  Wolverhampton and Midland Eye infirmary-Γουλβερχάμπτον, Mεγάλη Βρετανία
  •  Birmingham and Midland Eye center-Μπέρμιγχαμ, Mεγάλη Βρετανία
  •  St. Thomas’ Hospital- Λονδίνο, Mεγάλη Βρετανία
  •  Western Eye hospital- Λονδίνο, Mεγάλη Βρετανία

Την περίοδο 2013-2014 εξειδικεύθηκε στην χειρουργική του αμφιβληστροειδούς ενηλίκων και παίδων στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου.

Στο διάστημα αυτό απέκτησε εμπειρία σε όλο το φάσμα των χειρουργικής του αμφιβληστροειδούς συμπεριλαμβανομένων των απλών και επιπλεγμένων αποκολλήσεων, διαβητικών αποκολλήσεων, τραύματος, παιδιατρικών αποκολλήσεων, αιμορραγιών κτλ. Επίσης εκπαίδευσε ειδικευομένους στη χειρουργική καταρράκτη και αμφιβληστροειδούς και συναδέλφους του στην χειρουργική μικρών τομών (small gauge vitreoretinal surgery).