14 Νοεμβρίου 2016 – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Διαβήτη

Ο Σακχαρώδης διαβήτης είναι μία από τις κύριες αιτίες  τύφλωσης στις ανεπτυγμένες χώρες,  σύμφωνα με εκτενή έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α. Τα  υψηλά επίπεδα σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα κάνουν τα τοιχώματα των μικρών αιμοφόρων αγγείων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στον αμφιβληστροειδή, ασθενέστερα και, κατά συνέπεια, πιο επιρρεπή σε βλάβες, μη αναστρέψιμες. Τα κατεστραμμένα αγγεία του αμφιβληστροειδούς παρουσιάζουν διαρροή αίματος και υγρού, προκαλώντας την εμφάνιση αιμορραγιών, οιδήματος και μείωση της όρασης.

Η 14η Νοεμβρίου είναι η  Παγκόσμια Ημέρα κατά του  Διαβήτη. Στόχος  της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η παγκόσμια  κοινή γνώμη για την ύπουλη αυτή ασθένεια.  

Η οφθαλμοχειρουργική  Μ.Η.Ν. EYE DAY CLINIC  έχει δημιουργήσει ένα πλήρες τμήμα Ωχράς Κηλίδας & Αμφιβληστροειδούς – ∆ιαβητικής Αµφιβληστροειδοπάθειας, το οποίο διαθέτει  τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και υψηλής κατάρτισης ιατρικό προσωπικό για την διάγνωση και την καλύτερη αντιμετώπιση των παθήσεων που σχετίζονται με το διαβήτη.

banner-eyeday

 

Συνεχίζοντας την περσινή συνεργασία μας με  την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη – ΠΟΣΣΑΣ∆ΙΑ  δημιουργήσαμε   µια ολοκληρωμένη πρόταση τακτικών οφθαλμολογικών ελέγχων και εξετάσεων, που απευθύνεται σε όλα τα µέλη της.


Επισηµαίνουµε, ότι η κοστολόγηση των Ιατρικών Υπηρεσιών µας έγινε µε γνώμονα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουµε, αλλά και την ιδιαίτερη ανάγκη τακτικών οφθαλµολογικών ελέγχων των ανθρώπων που πάσχουν από ∆ιαβήτη.

Ενημερωθείτε υπεύθυνα  για τη σχέση του Διαβήτη με την Οφθαλμική Υγεία στο έντυπο μας Διαβήτης & Οφθαλμός [ pdf]  .

Για περισσότερες πληροφορίες αν είστε μέλη  , καλέστε στη γραμματεία της ΠΟΣΣΑΣ∆ΙΑ (τηλ. 210 5201474) ή την γραμματεία της EYE DAY CLINIC (τηλ. 210 7295000).

Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας EYE DAY CLINIC – Laser Μυωπίας