Ενέσεις Botox

To BOTOX ® είναι ένα εξαιρετικά καθαρό παρασκεύασμα της βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α η οποία ενίεται μέσα στους μύες του προσώπου για να απαλύνει τις ρυτίδες.

botox

 

Χρησιμοποιείται πιο συχνά σε ρυτίδες στο μέτωπο, στο πόδι της χήνας (ρυτίδες γύρω από το μάτι) και στις ρυτίδες των φρυδιών. Επιπλέον χρησιμοποιείται για την εξάλειψη του βλεφαρόσπασμου και του ημίσπασμου του προσώπου.

Γενικά, η αρχική επίδραση παρατηρείται μέσα σε 3 ημέρες και το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρείται 7 ημέρες μετά τη θεραπεία. Τα ορατά αποτελέσματα έχει αποδειχθεί ότι διαρκούν 3-4 μήνες. Η τακτική θεραπεία συντήρησης αποτρέπει την επανεμφάνιση ρυτίδων. Η δραστηριότητα των μυών που προκαλεί τις ρυτίδες και τις γραμμές μειώνεται προσωρινά και, επομένως, μπορείτε ακόμα να κάνετε εκφράσεις προσώπου αλλά χωρίς τις ρυτίδες.

Κατά τη διάρκεια θεραπείας με BOTOX ® η ενόχληση είναι συνήθως ελάχιστη και σύντομη.

Πριν από την ένεση, χρησιμοποιείται μια αναισθητική κρέμα για να μουδιάσει η περιοχή. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Παρενέργειες δεν είναι συνηθισμένες. Μπορεί να υπάρξει μια ήπια ερυθρότητα του δέρματος από την ένεση  που συνήθως διαρκεί μόνο μία ή δύο ώρες. Ελάχιστοι μώλωπες μπορεί επίσης να συμβούν. Σπάνια, μπορεί να προκληθεί προσωρινή βλεφαρόπτωση ή διπλωπία αν το BOTOX ® διαδοθεί απροσδόκητα σε κοντινούς μυς. Οι επιπλοκές στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού είναι πολύ σπάνιες και λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.