Η Άννα Μουργελά είναι χειρουργός παιδοφθαλμίατρος, εξειδικευθείσα στη Μ.Βρετανία στον τομέα της Παιδοφθαλμολογίας και στην χειρουργική αντιμετώπιση στραβισμού παίδων.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία αρχικά στο Whipps Cross University Hospital του Λονδίνου και στη συνέχεια στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, πρωτεύσασα σε πανελλήνιες εξετάσεις Οφθαλμολογίας, έλαβε την υποτροφία του Καθηγητή Οφθαλμολογίας Ευάγγελου Γραγουδά για το Lancaster Course of Ophthalmology του Massachusetts Eye and Ear Infirmary, Harvard University. Επίσης είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Οφθαλμολογίας (ΕΒΟ).

Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοφθαλμολογία και το Στραβισμό ως clinical fellow (έμμισθη επαγγελματική θέση εξειδίκευσης αναγνωρισμένη από το Βασιλικό Κολλέγιο Οφθαλμιάτρων του Ην. Βασιλείου) αρχικά στα East Lancashire Hospitals και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Southampton. Εργάστηκε ως επιμελήτρια στον τομέα της Παιδοφθαλμολογίας και του Στραβισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πάιδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Έχει ενεργό συμμετοχή σε πολλά Οφθαλμολογικά Συνέδρια καθώς και δημοσιέυσεις σε διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού.