Η Νευρολόγος Σωτηρίου Ευαγγελία αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και ολοκλήρωσε και την Διδακτορική της διατριβή στο τμήμα της Πειραματικής Φυσιολογίας.

Στην συνέχεια μετέβει με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης όπου και ασχολήθηκε για 2 χρόνια με κλινικοεργαστηριακή μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα των νευρομυϊκών νοσημάτων (εκφυλιστικές και κληρονομικές μυοπάθειες και νευροπάθειες).

Έχει ολοκληρώσει την ειδικότητα της στην Νευρολογία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Γενικό Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” στην Αθήνα. Απο το 2014 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή Αμπελοκήπων (Πλατεία Μαβίλη) όπου εξετάζει ασθενείς με ποικίλα νευρολογικά συμπτώματα (κεφαλαλγία, άνοια, πάρκινσον, νευροπάθεια, μυασθένεια, μυοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια κ.α) και διενεργεί και Ηλεκτρομυογραφήματα. Συμμετέχει επίσης ώς άμισθος συνεργάτης στο ιατρείο Σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Είναι μέλος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Νευροφυσιολογικής Εταιρείας και της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας της Νέας Υόρκης. ‘Εχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ελληνικά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια  και έχει πολλές δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά νευρολογικά περιοδικά.”

Επικοινωνία: 694 8509492 https://evasotiriou.gr/