Ο Γεώργιος Καλαντζής είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στη χειρουργική βλεφάρων, κόγχου και δακρυϊκού συστήματος.

Εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και στην Ελλάδα στην Οφθαλμολογία και μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Βλεφάρων, Δακρυϊκού Συστήματος και Οφθαλμικού Κόγχου στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου και στο St. James University Hospital του Λιντς στη Μεγάλη Βρετανία.

Κατέχει τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή της Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λιντς στην Αγγλία και είναι Διευθυντής του τμήματος Χειρουργικής Βλεφάρων, Κόγχου & Δακρυϊκής Συσκευής στην Πανεπιστημιακή Κλινική St. James Hospital του Λιντς, που ανήκει στο μεγαλύτερο συγκρότημα Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων στην Ευρώπη (Leeds Teaching Hospitals NHS Trust).

Είναι εταίρος της Βρετανικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας (Royal College of Ophthalmologists), μέλος της Βρετανικής Οφθαλμοπλαστικής Εταιρείας (British Oculoplastic Surgery Society) και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οφθαλμοπλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής (European Society of Ophthalmic Plastic & Reconstructive Surgery).

Έχει συγγράψει δεκάδες ιατρικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά και είναι υπεύθυνος για αρκετά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της Οφθαλμολογίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Μοιράζει το χρόνο του κάθε εβδομάδα στην Αγγλία (Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής St. James University Hospital, Leeds) και στην Ελλάδα.

Επιστημονικές Δημοσιεύσεις Αισθητικής Οφθαλμολογίας και Οφθαλμοπλαστικής (Dr. Γ. Καλαντζής)