Περιοχές επιστημονικού ενδιαφέροντος/εξειδίκευσης

Παιδοοφθαλμολογία, Στραβισμός Παίδων και Ενηλίκων, Νευροοφθαλμολογία, Οφθαλμική Υπερηχογραφία, Καταρράκτης, Διαθλαστική χειρουργική.

Ο ιατρός Γεώργιος Α. Λασπιάς είναι απόφοιτος της Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ  της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στην ειδικότητα της οφθαλμολογίας στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών και συνέχισε την εξειδίκευση του στον τομέα της Οφθαλμικής Υπερηχογραφίας. Αποτέλεσε δε έναν από τους πρώτους οφθαλμίατρους που κατόπιν εξετάσεων απέκτησε την επίσημη άδεια του υπουργείου Υγείας για την εκτέλεση υπερήχων σχετικά με την διαφορική διάγνωση των οφθαλμικών παθήσεων.

Μετά την απόκτηση του “Ελληνικού Τίτλου Ειδικότητας στην Οφθαλμολογία”, του απενεμήθη και το “Ευρωπαϊκό Δίπλωμα της Οφθαλμολογίας” (FEBO) στο Παρίσι, μετά από διενέργεια προφορικών και γραπτών εξετάσεων.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διδακτορικής του εργασίας με θέμα πάνω στον καταρράκτη και την συσχέτιση του με παθολογικές καταστάσεις όπως ο διαβήτης και το ψευδοαποφολιδωτικό σύνδρομο, του απενεμήθη ο τίτλος του Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα.

Συνέχισε την ανώτερη εξειδίκευση του στην “Παιδοοφθαλμολογία και την Στραβισμολογία” στην Πανεπιστημιακή κλινική του Royal Victoria Infirmary of Newcastle Upon Tyne, στην Μεγάλη Βρετανία, θητεύοντας δίπλα στον καταξιωμένο καθηγητή M.P Clarke, όπου και συνέχισε να εργάζεται μετά το πέρας της εξειδίκευσης του. Το παραπάνω πρόγραμμα εξειδίκευσης (fellowship) απολαμβάνει της έγκρισης του Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας (Royal College of Ophthalmologists) και οδηγεί στην απονομή του τίτλου της εξειδίκευσης της “Παιδοοφθαλμολογίας και Στραβισμού” στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο γιατρός διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην σωστή προσέγγιση, εξέταση και θεραπεία των μικρών ασθενών προσφέροντας λύση σε ένα ευρύ φάσμα οφθαλμολογικών προβλημάτων από την νεογνική έως την εφηβική ηλικία (αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας, συγγενής στένωση του ρινοδακρυϊκού πόρου, βλεφαρόπτωση, στραβισμό και αμβλυωπία, ραγοειδίτιδα, συγγενές γλαύκωμα και καταρράκτη, ανωμαλίες του πρόσθιου και οπίσθιου ημιμόριου του οφθαλμού καθώς και συγγενή ή συστηματικά νοσήματα που συνδέονται με παθήσεις των οφθαλμών όπως η νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, νευροινωμάτωση κ.α) .

Παράλληλα εξετάζει ενήλικες ασθενείς με ποικίλα οφθαλμολογικά προβλήματα συμπεριλαμβανομένων οφθαλμοκινητικών και νευροοφθαλμολογικών διαταραχών, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην μικροχειρουργική του καταρράκτη και την διαθλαστική χειρουργική.

Αντιμετωπίζει περιπτώσεις στραβισμού παίδων και ενηλίκων που είτε χρήζουν της σύγχρονης χειρουργικής αντιμετώπισης είτε απαιτούν την χρήση ρυθμιζόμενων ραμμάτων ή ενδομυϊκής έγχυσης βοτουλινικής τοξίνης (Botox) για βέλτιστα μετεγχειρητικά αποτελέσματα.

Ο ιατρός συνεχίζει την συμμετοχή του σε ερευνητικά πρωτόκολλα -με πιο πρόσφατο την αξιολόγηση της φαρμακευτικής αντιμετώπισης σε αγόρια με Duchenne μυϊκή δυστροφία (DMD)-, συμμετέχει σε Ελληνικά και Διεθνή οφθαλμολογικά συνέδρια ενώ έχει συγγράψει και ικανό αριθμό άρθρων σε αναγνωρισμένα οφθαλμολογικά περιοδικά.

Παράλληλα είναι ενεργό μέλος σε σχετικές οφθαλμολογικές ενώσεις της Ευρώπης και της Αμερικής (Fellow Royal College of Ophthalmologists,International Member of American Association of Paediatric Ophthalmology and Strabismus,Member of European Strabismology Association).