Ο κος Ιωάννης Τσερβάκης είναι επιμελητής χειρουργός οφθαλμίατρος, εξειδικευμένος στη χειρουργική αμφιβληστροειδούς και ωχράς κηλίδας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και εισήλθε, κατόπιν εξετάσεων, στην «Ιατρική Σχολή Αθηνών» του «Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» απ΄ όπου και αποφοίτησε λαμβάνοντας το «Πτυχίο της Ιατρικής» με βαθμό «λίαν καλώς». Mετά την απαραίτητη εκπαίδευσή του στην «Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική» του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», έλαβε την «Ειδικότητα της Οφθαλμολογίας». Επιπρόσθετα, είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Από το έτος 2013 υπηρέτησε στο Εθνικό σύστημα Υγείας, αρχικά ως Επιμελητής Β΄στην Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική και από το 2019 ως Επιμελητής Α΄ πλέον,  στην «Α΄ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική» του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς». Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχει πραγματοποιήσει επί σειρά ετών πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις τόσο καταρράκτου όσο και επεμβάσεις υαλοειδούς-αμφ/δούς.

Στην πορεία, απέκτησε προχωρημένη εξειδίκευση στα χειρουργεία υαλοειδούς-αμφιβληστροειδούς, στο μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ευρώπης, το «St James” University Teaching Hospital, Leeds, στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και εκεί, πραγματοποίησε πλήθος ιδιαίτερα απαιτητικών και εξειδικευμένων επεμβάσεων.

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό, συγγραφικό, ερευνητικό και διοικητικό του έργο, αυτό είναι συνεχές έως σήμερα και αφορά τόσο την εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών  και ειδικευομένων ιατρών, όσο και δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά αλλά και πολυάριθμες ομιλίες ως προσκεκλημένος ομιλητής/συντονιστής/εκπαιδευτής σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια.

Τέλος, από το 2019 έως το 2023, συνεισέφερε ενεργά με διοικητικό ρόλο στην Ελληνική Οφθαλμολογική Κοινότητα, υπηρετώντας ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, την Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία.