Ο ιατρός Ευάγγελος Δρίμτζιας είναι Χειρουργός Παιδοφθαλμίατρος εξειδικευθείς στη Μ.Βρετανία στη χειρουργική αντιμετώπιση Στραβισμού Παίδων/Ενηλίκων και στη Νευρο-οφθαλμολογία.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκπαιδεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτωρα Ιατρικής.

Ακολούθως, εξειδικεύθηκε επί τετραετίας στην Παιδοφθαλμολογία, Στραβισμό Παίδων/Ενηλίκων και Νευρο-οφθαλμολογία αρχικά επί ένα έτος στην Παιδοφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων `Αγία Σοφία` στην Αθήνα και μετέπειτα στη Μ.Βρετανία ως Clinical Fellow (έμμισθη επαγγελματική θέση εξειδίκευσης αναγνωρισμένη από το Βασιλικό Κολλέγιο Οφθαλμιάτρων του Ην. Βασιλείου) στο St James`s University Hospital του Leeds/Λιντς και Addenbrooke`s University Hospital στο Cambridge/Κέιμπριτζ.

Εν συνεχεία εργάσθηκε επί ένα έτος ως Ειδικός Παιδοφθαλμίατρος (Consultant Paediatric Ophthalmologist) στο Βασιλικό Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο του Manchester (Manchester Royal Eye Hospital/ΜRΕΗ) ενώ επί του παρόντος κατέχει τη θέση του Consultant Paediatric Ophthalmologist στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική St James University Hospital στο Leeds/UK με επιστημονικό αντικείμενο τη χειρουργική στραβισμού και την παιδιατρική οφθαλμική νευρο-ογκολογία.

 Κατέχει τον τίτλο του Επίκουρου Καθηγητή Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Leeds. Είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση ειδικευόμενων ιατρών και Fellows στη χειρουργική του στραβισμού καθώς και σε όλο το φάσμα της παιδοφθαλμολογίας.

Ασχολείται με την έρευνα παιδιατρικών όγκων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και την ανάδειξη της οφθαλμολογικής εξέτασης σε κρίσιμο εργαλείο για τη διάγνωση νέας νόσου ή υποτροπής αυτής.

Συμμετέχει με πλήθος ομιλιών και ανακοινώσεων σε συνέδρια του εξωτερικού.

O γιατρός χειρουργεί στην Eye Day Clinic και στη Γενική Κλινική Πατρών/Ολύμπιον, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ιατρείο στα Ιωάννινα.