Η Μπλαζάκη Στυλιανή είναι οφθαλμίατρος με εμπειρία στις παθήσεις της ωχράς κηλίδας και του αμφιβληστροειδούς καθώς και στις εκτατικές και διαθλαστικές ανωμαλίες του κερατοειδούς.

Απέκτησε τον τίτλος της Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (2010). Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης (2015-2019) και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας το 2019. Ως μέλος της ομάδας του Εργαστηρίου Οπτικής και Όρασης από το 2012 (πρώην ΒΕΜΜΟ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, απέκτησε εμπειρία στην εξέταση και θεραπεία ασθενών με εκτατικές δυστροφίες καθώς και με διαθλαστικές ανωμαλίες του κερατοειδούς. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα του Πανεπιστημίου Κρήτης ¨Οπτική κ Όραση¨.

Την περίοδο παραμονής της στο τμήμα βυθού της Οφθαλμολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ως ειδικευόμενη αλλά και ως επιστημονικός συνεργάτης απέκτησε εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του αμφιβληστροειδούς. Είναι σε θέση να διαχειριστεί εξειδικευμένα περιστατικά διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, ηλικιακής εκφύλισης ωχράς κηλίδας, αποφράξεων φλέβας καθώς και ραγοειδίτιδας. Επίσης είναι άρτια εκπαιδευμένη σε παρεμβατικές διαδικασίες που αφορούν το οπίσθιο ημιμόριο, όπως ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις φαρμάκων, φωτοδυναμική θεραπεία, φωτοπηξία αμφιβληστροειδούς και κυκλοκαταστροφή.

Το διάστημα 2014-2019 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο ¨Προκλινική τεκμηρίωση καινοτόμου συστήματος παρατεταμένης αποδέσμευσης φλουρμπιπροφαίνης για ενδοϋαλοειδική χρήση¨ με βαθμό Άριστα. Έχει 17 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει με 30 εργασίες σε διεθνή και 41 εργασίες σε ελληνικά συνέδρια. Επίσης έχει βραβευτεί 4 φορές για εργασία της σε διεθνή (ARVO, συνέδριο ενδοφακών και διαθλαστικής χειρουργικής) και ελληνικά (συνέδριο οφθαλμικών φλεγμονών) συνέδρια και τις έχουν απονεμηθεί 3 υποτροφίες αριστείας μετά από συνέντευξη την περίοδο εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής