Υπεύθυνος του τμήματος γλαυκώματος της EYE DAY CLINIC ο Dr Ευριπίδης Συκάκης

evripidis-sykakis

Η EYE DAY CLINIC από τις αρχές του Σεπτεμβρίου πρόσθεσε στο τμήμα γλαυκώματός της τον Dr Ευριπίδη Συκάκη, o οποίος είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στη χειρουργική του γλαυκώματος και άλλων παθήσεων του προσθίου θαλάμου. Ο κος Συκάκης μετά από 10ετή παρουσία στη Μεγάλη Βρετανία και έχοντας διατελέσει διευθυντής του τμήματος γλαυκώματος και κερατοειδούς στην οφθαλμολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Whipps Cross στο Λονδίνο, που ανήκει στο μεγαλύτερο νοσοκομειακό συγκρότημα στη Μεγάλη Βρετανία (Barts Health NHS Trust), αναλαμβάνει υπεύθυνος του τμήματος γλαυκώματος της EYE DAY CLINIC.

Έχοντας εξειδικευθεί στην πρώιμη διάγνωση καθώς και χειρουργική του γλαυκώματος, με έμφαση στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική και στη χρήση βαλβίδων και εμφυτευμάτων στο Moorfields Eye Hospital στο Λονδίνο, σε συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα της EYE DAY CLINIC, θα εφαρμόσει συγκεκριμένα διαγνωστικά πρωτοκόλλα για την ακριβή διάγνωση και αξιολόγηση του κάθε ασθενή με σκοπό τη σωστή αντιμετώπιση της πάθησης.

Η διάγνωση γίνεται μέσω της κλινικής εξέτασης σε συνδυασμό με εξειδικευμένες εξετάσεις. Η κλινική αξιολόγηση περιλαμβάνει τον έλεγχο της οπτικής οξύτητας, την μέτρηση της ενδοφθαλμίου πιέσεως, της γωνιοσκοπίας, της παχυμετρία κερατοειδούς και της εξέτασης του προσθίου ημιμορίου και του βυθού.

Ο πλήρης έλεγχος απαιτεί τον έλεγχο των οπτικών πεδίων για τη διαπίστωση της λειτουργικής βλάβης καθώς και ψηφιακή απεικόνιση των οπτικών νεύρων (OCT Οπτικών θηλών και στοιβάδας νευρικών ινών RNFL), που χρησιμεύουν για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της εξέλιξης της νόσου.

Η φαρμακευτική αγωγή, με τη χρήση των οφθαλμικών κολλύριων είναι η πιο συχνά εφαρμοζόμενη θεραπεία στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος. Αλλά και αυτή πρέπει να χορηγείται μετά από λεπτομερή αρχική παρακολούθηση και σωστό σχεδιασμό, με την εφαρμογή συγκεκριμένων διεθνών κατευθυντηρίων οδηγιών (guidelines) για να προσφερθεί στον ασθενή το ιδανικό αποτέλεσμα χωρίς ενοχλητικές παρενέργειες.

Στην περίπτωση κατά την οποία η φαρμακευτική αγωγή δεν προσφέρει στον γλαυκωματικό μας ασθενή τα επιθυμητά αποτελέσματα είμαστε υποχρεωμένοι να προτείνουμε και να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της . Οι πιο συχνές επεμβάσεις είναι η τραμπεκουλεκτομή και η ένθεση βαλβίδων. Το τμήμα μας έχει το έμπειρο προσωπικό και τον εξοπλισμό προκειμένου να ολοκληρώσει με επιτυχία κάθε δύσκολο χειρουργικό περιστατικό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατή η χρήση ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων με την χρήση ειδικών ενθεμάτων ή με τη χρήση ειδικών laser.

H EYE DAY CLINIC είναι πλήρως εξοπλισμένη για τον ενδελεχή έλεγχο του ασθενούς και τη διενέργεια των απαιτούμενων εξετάσεων, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για οποιαδήποτε χειρουργική ή ελάχιστα επεμβατική θεραπεία.