Ημερίδα Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας

Στις 30 Οκτωβρίου 2023 έλαβε χώρα στη Λευκάδα , με μεγάλη συμμετοχή, επιστημονική ημερίδα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας. Οι διαλέξεις των προσκεκλημένων ομιλητών κάλυψαν ένα μεγάλο φάσμα των υποειδικοτήτων της οφθαλμολογίας καθώς και των κλινικών θεμάτων που αφορούν σήμερα τόσο τον ειδικευμένο όσο και τον ειδικευόμενο οφθαλμίατρο.

Έγινε εκτενής ανάλυση της αμφιβληστροειδοπάθειας προωρότητας στους ενήλικες καθώς  και της αντιμετώπισης της βλεφαρόπτωσης. Επίσης, αναφέρθηκαν όλες οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές στην αντιμετώπιση παθήσεων κερατοειδόυς και του κερατόκωνου από εξειδικευμένους οφθαλμιάτορυς.

Υπήρξαν επίσης διαλέξεις σχετικά με τη χρήση των αντιαγγειογενετικών παραγόντων σε συχνές παθήσεις αμφιβληστροειδούς όπως είναι η νεοαγγειακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας και η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Έγινε επιπλέον διάλεξη αναφορικά με τη συσχέτιση ημικρανίας και οφθαλμολογικών παθήσεων.

Εκ μέρους της οφθαλμοχειρουργικής μονάδας ημερήσιας νοσηλείας EYE DAY CLINIC, και συγκεκριμένα του τμήματος βυθού της κλινικής, στην επιστημονική ημερίδα προσεκλήθη ως ομιλήτρια η κα Χριστίν Τάντρος , η οπόια έδωσε διάλεξη σχετικά με τις φλεβικές αποφράξεις αμφιβληστροειδούς. Η κα Τάντρος  αναφέρθηκε στις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες αντιμετώπισης αυτών των παθήσεων σύμφωνα με τις υποδείξεις του Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμιάτδων του Ηνωμένου Βασιλείου (Royal College of Ophthalmologists).

Η απόφραξη φλέβας αμφιβληστροειδή αποτελεί μία πάθηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή μείωση της όρασης. Η έγκαιρη διάγνωση με τη χρήση απεικονιστικών εξετάσεων τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει η EYE DAY CLINIC και η αντιμετώπισή της σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα αναλύθηκαν από την κα Τάντρος.

Η ημερίδα έκλεισε με παρουσίαση περίπλοκων περιστατικών από ειδικευόμενους και την αντιμετώπισή τους.