Μέθοδος PRK

Μέθοδος PRK – Φωτοδιαθλαστική Κερατεκτομή (Photorefractive Keratectomy – PRK)

Η PRK  αποτελεί την παλαιότερη τεχνική διαθλαστικής χειρουργικής. Η τεχνική της PRK  χρησιμοποιεί δέσμη laser, για τον ανασχηματισμό της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς, μετά την αφαίρεση της στιβάδας του επιθηλίου και της βασικής μεμβράνης.

prk-procedure

Μετεγχειρητική Αγωγή και Παρακολούθηση

Μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής διαδικασίας, σταγόνες αντιβιοτικού, στεροειδούς, και μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους (ΜΣΑΦ) ενσταλάσσονται στον οφθαλμό ο οποίος στη συνέχεια καλύπτεται με θεραπευτικό φακό επαφής. Κατά τις πρώτες 24 ώρες, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει πόνο, που μπορεί να ελαττωθεί με τη λήψη από του στόματος αναλγητικών. Tο επιθήλιο που αφαιρέθηκε αναγεννάται σε 48-72 ώρες, ενώ ο θεραπευτικός φακός αφαιρείται μετά από 7 ημέρες.

prk procedure

INFO

Η μέθοδος PRK δύναται να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς οι οποίοι δεν είναι κατάλληλοι για τη διόρθωση με Femto LASIK. Επίσης, η PRK μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη διασύνδεση κολλαγόνου (Collagen Crosslinking) για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου.

H ομάδα της EYE DAY CLINIC με την πολυετή εμπειρία της στη διόρθωση διαθλαστικών σφαλμάτων  και διαθέτοντας τον αρτιότερο και τελειότερο εξοπλισμό στην Ελλάδα σας εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ασφάλεια και άνεση. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για οποιαδήποτε απορία.