Η τελευταία λέξη στην ταυτόχρονη αντιμετώπιση του καταρράκτη και τη διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και πρεσβυωπίας

ffcecb62-2359-43b4-a2ef-a4f121330815e6eae356-2bdf-443a-9078-9612faf61ee8

Η αφαίρεση του καταρράκτη με τη μέθοδο της φακοθρυψίας είναι από τις πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις. Ενώ, βελτιώνει αισθητά την μακρινή όραση, για την οποία δεν χρειάζεται διόρθωση με γυαλιά, οι ασθενείς δεν μπορούν να διαβάσουν κοντά λόγω της πρεσβυωπίας που δεν είναι πάντα εφικτό να αντιμετωπιστεί με τη χρήση των συνηθισμένων μονοεστιακών ενδοφακών. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού απαιτούνται συνήθως πρεσβυωπικά γυαλιά ή πολλές φορές και πολυεστιακά γυαλιά για την κοντινή αλλά και τη μέση απόσταση (απόσταση χρήσης υπολογιστή ή tablet).

Ο ενδοφακός AcrySof ® IQ PanOptix® βρίσκει εφαρμογή στην χειρουργική αντιμετώπιση του καταρράκτη καθώς και την ταυτόχρονη αντιμετώπιση των περισσότερων διαθλαστικών ανωμαλιών της όρασης- μυωπία, υπερμετρωπία και πρεσβυωπία – ώστε ο ασθενής μετά το χειρουργείο να μπορεί να απαλλαγεί πλήρως από τη χρήση γυαλιών.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2015 και στα πλαίσια του  πανευρωπαϊκού συνεδρίου  ενδοφακών και διαθλαστικής χειρουργικής  ESCRS που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας έγινε η  παγκόσμια πρώτη παρουσίαση του πρωτοποριακού ενδοφακού AcrySof ® IQ PanOptix®. Στα μέσα του Σεπτέμβρη του ίδιου έτους  ο χειρουργός οφθαλμίατρος της μονάδας ημερήσιας νοσηλείας ΕΥΕ DAY CLINIC, Γεώργιος Χρονόπουλος πραγματοποίησε το πρώτο χειρουργείο καταρράκτη στην Ελλάδα  με ένθεση του συγκεκριμένου ενδοφακού και με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Έκτοτε στην  οφθαλμοχειρουργική  Μ.Η.Ν. ΕΥΕ DAY CLINIC έχουν  πραγματοποιηθεί  εκατοντάδες  χειρουργεία με ένθεση του ενδοφακού AcrySof ® IQ PanOptix® και όλοι αυτοί οι ασθενείς  δεν εξαρτώνται πλέον  από τη χρήση γυαλιών στην καθημερινότητα τους.

Ενημερωθείτε σωστά και ρωτήστε τον οφθαλμίατρο σας αν ο συγκεκριμένος ενδοφακός  είναι κατάλληλος για εσάς.