Σακκούλες και μαύροι κύκλοι στα βλέφαρα. Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται

Σακκούλες στα βλέφαρα

Σακκούλες κάτω βλεφάρου           Μετά από βλεφαροπλαστική

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του και η βαρύτητα τραβά προς τα κάτω τους μαλακούς ιστούς των βλεφάρων με αποτέλεσμα να κρεμάνε. Μικρές σακούλες λίπους πίσω από τον ιστό του βλεφάρου μπορεί να προπίπτουν προς τα εμπρός μέσω της εξασθένισης των μυών, κάνοντας τα μάτια να φαίνονται κουρασμένα και πρησμένα. Περίσσεια δέρματος του βλεφάρου μπορεί μερικές φορές να κρέμεται αρκετά χαμηλά ώστε να μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτεροι. Το δέρμα στο κάτω βλέφαρο μπορεί να χάσει τον τόνο του, να κρεμάσει και να αναπτύξει ρυτίδες, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πρησμένο λόγω της διόγκωσης από τις σακούλες λίπους. Μια βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου βοηθά να μειώσει τις ρυτίδες και το πρήξιμο.
Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση για την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και του λίπους από τα βλέφαρά για τη σύσφιξη του δέρματος και των μαλακών ιστών γύρω από τα μάτια. Μια επιτυχημένη επέμβαση, θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται νεότερο και πιο φωτεινό. Οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν μια βλεφαροπλαστική νιώθουν πιο άνετα με την εμφάνισή τους. Η βλεφαροπλαστική είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της χαλάρωσης στα βλέφαρά σας. Η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου γίνεται υπό τοπική αναισθησία και μέθη. Η αμφοτερόπλευρη επέμβαση διαρκεί συνήθως μία ώρα. Σε ορισμένους ασθενείς, όπου το πρόβλημα δεν αφορά την περίσσεια δέρματος, ο χειρουργός σας θα εκτελέσει την επέμβαση με τομές που γίνονται στο εσωτερικό του βλεφάρου. Είτε θα αφαιρέσει τα σακουλάκια λίπους ή θα ενισχύσει τους μύες. Στο τέλος της επέμβασης, ο χειρουργός σας θα κλείσει τις τομές με ράμματα.Τα αποτελέσματα μιας βλεφαροπλαστικής διαρκούν συνήθως για 10 χρόνια και μερικές φορές μπορεί να είναι μόνιμα. Το πρόσωπό σας θα συνεχίζει να μεγαλώνει, αλλά θα φαίνεστε πάντα νεότεροι από ότι αν δεν είχατε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μαύροι κύκλοι

Μαύροι κύκλοι Μετά από θεραπεία
H αποδυνάμωση των υποστηρικτικών ιστών και η εμφάνιση σάκων λίπους (σακούλες) στο κάτω βλέφαρο μπορούν να οδηγήσουν σε μαύρους κύκλους.
Δεν είναι όλοι οι ασθενείς, οι οποίοι παραπονούνται για μαύρους κύκλους, κατάλληλοι για χειρουργική βελτίωση με τη μορφή μιας βλεφαροπλαστικής του κάτω βλεφάρου. Η χρήση ενέσεων προσφέρει σε ορισμένους ασθενείς μια λιγότερο επεμβατική εναλλακτική θεραπεία για το πρόβλημά τους. Δεν είναι κατάλληλη, όμως, για τους ασθενείς που έχουν πολύ χαλαρό δέρμα στα κάτω βλέφαρα ή πολύ έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια. Αυτοί οι ασθενείς χρειάζονται χειρουργική επέμβαση.
Η θεραπεία είναι συνήθως ανώδυνη και περιλαμβάνει μια σειρά από ενέσεις στο κάτω βλέφαρο που προσφέρουν άμεσο αισθητικό αποτέλεσμα. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου 12 μήνες.


Γεώργιος Καλαντζής

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

img_2359-kalantzis2

Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας EYE DAY CLINIC – Laser Μυωπίας