Βλεφαροπλαστική

Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του και η βαρύτητα τραβά προς τα κάτω στους μαλακούς ιστούς των βλεφάρων, με αποτέλεσμα να κρεμάνε. Μικρές σακούλες λίπους εμφανίζονται κάνοντας τα μάτια μας να φαίνονται κουρασμένα και πρησμένα. Περίσσεια δέρματος του άνω βλεφάρου μπορεί μερικές φορές να κρέμεται αρκετά χαμηλά ώστε να παρεμβαίνει στην όραση και να μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτεροι.

vlefaroplastikimatia με αγαπη

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση για την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και του λίπους από τα άνω ή κάτω βλέφαρα και συντελεί στη σύσφιξη του δέρματος και των μαλακών ιστών γύρω από τα μάτια. Μια επιτυχημένη επέμβαση, θα κάνει το πρόσωπο να φαίνεται νεότερο και πιο φωτεινό, ενώ εάν το άνω βλέφαρο εμποδίζει το οπτικό πεδίο, θα βελτιωθεί και η όραση μετά τη βλεφαροπλαστική.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποβάλλονται σε βλεφαροπλαστική νιώθουν πιο άνετα με την εμφάνισή τους.

Μια βλεφαροπλαστική γίνεται συνήθως χρησιμοποιώντας τοπικό  αναισθητικό το οποίο εγχύεται στο βλέφαρο. Μια αμφοτερόπλευρη επέμβαση διαρκεί συνήθως μεταξύ μίας και μιάμισης ώρας. Η επάνοδος στις καθημερινές ασχολίες και δραστηριότητες είναι πολύ γρήγορη και δε δημιουργεί δυσκολίες. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται αφαιρούνται εντός 2 εβδομάδων και οι τομές δεν είναι ορατές διότι γίνονται σε μια φυσιολογική πτυχή του δέρματος.